Gotowane potrawy

Nie bez powodu mówi się, że gotowane potrawy są o wiele lepsze w smaku i mają większe źródło witamin. Szczególnie powinny je jadać osoby, które na coś chorują. Potrawy, które są smażone są ciężkostrawne i nie wpływają dobrze na zdrowie, szczególnie pod kątem cholesterolu. Jak wiadomo, wpływa on ujemnie na samopoczucie, gdyż czujemy się coraz bardziej senni i nic nam się nie chce. Obawiamy się, że może to być jakaś choroba, jednak kiedy po wizycie u lekarza, dowiadujemy się, że jest to tylko kwestia żywności, natychmiast przechodzimy na potrawy gotowane. Mięso, które smaży się na oliwie z oliwek, jest jak najbardziej wskazane, jednak aby nie szkodzić zdrowiu, powinni się unikać rzeczy pieczonych, szczególnie na rożnach i kupowanych w budkach przydrożnych. Osobom starszym, również poleca się mięso gotowane, najlepiej z dodatkiem owoców, czy różnymi sosami. Takie kompozycje wyciągają z potraw pełnię smaku, a ponadto uświadamiają nas w tym, że można jeść smacznie i zdrowo. Do obiadu warto podać deser, ale wykonany z owoców, gdyż codzienna dawka witamin, jest każdemu potrzebna.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.